Fietsroutes in Drunen en omgeving

Wat is er mooier dan fietsend de Langstraat, gelegen midden in het Hart van Brabant te ontdekken? Dit gebied omvat onder meer Heusden, Loon op Zand, Drunen en Waalwijk en is een van de mooiste streken in Nederland, met zowel water en dijken, als kleigrond en ook stuifzand. De Loonse- en Drunense Duinen is zelfs een van de meest uitgestrekte stuifzandgebieden van West-Europa met een oppervlakte van maar liefst 7.000 voetbalvelden. In de Langstraat zijn vele bijzondere fietsroutes uitgezet en we zetten er drie voor u op een rijtje.Fietsroute Proef en voel geschiedenis

De eerste fietsroute die we u aanbevelen, is een route van ongeveer 60 kilometer. De route voert langs Kasteel Ammersoyen, een omstreeks 1300 gebouwde waterburcht waar u een bijzondere collectie van grachtvondsten kunt bekijken. Ook fietst u door het natuurgebied de Moerputten; een laagvenmoeras dat doorsneden wordt door een ijzeren brug en door de Loonse- en Drunense Duinen. Dit stuifzandgebied doet ongetwijfeld denken aan de Sahara. Onderweg komt u ook langs talloze gelegenheden waar u kunt genieten van de Bourgondische inslag van deze streek.

Fietsroute Brabantse sprookjes

Iedereen kent ze wel de Brabantse sprookjes, waarvan er een aantal terug te vinden zijn in de Efteling, die ook op deze route ligt. Combineer een bezoek eens met de 40 kilometer lange fietsroute langs nog meer van deze sprookjes. Laat u meeslepen door de verhalen over dansende katten in de Duinen en bekijk in Waalwijk de voetstappen van de reus die zijn laars kwijt was. Ze staan in de vijvers aan de Oostkant van de stad. In Kasteel Loon op Zand, ook wel het Witte Kasteel genoemd vindt u een prachtige Bed en Breakfast, de ideale uitvalsbasis voor een meerdaags bezoek aan de Langstraat.

Designroute Den Bosch en Heusden

De Designroute die voert langs diverse plekken waar het bruist van de creativiteit heeft, net als route 2, een lengte van ongeveer 40 kilometer. Fietst u deze route, neem dan eens een kijkje bij het WerkWarenHuis; de roze fabriek aan de Tramkade in Den Bosch. En bezoek in Heusden een of meer van de vele ateliers, zoals die van een parfummaker, een kaarsenmaker of die van de stadsrestaurator. Heusden is als vestingstadje sowieso een bezoekje waard, met zijn eeuwenoude panden, een prachtige haven en vele restaurantjes waar het goed toeven is.

Verhuur en Lease

Als u de Langstraat per fiets wilt ontdekken, maar u beschikt zelf niet over een goede fiets, huur dan een stadsfiets, elektrische fiets of mountainbike bij Pelders tweewielers in Drunen. U kunt bij ons fietsen huren voor een dag, maar ook voor langere tijd en u reserveert eenvoudig via onze website. Naast verhuur, kunt u bij ons ook een fiets leasen. Ideaal als u lang gebruik wilt maken van een fiets en geen omkijken wilt hebben naar onderhoud en verzekering. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden, we vertellen ze u graag.


TerugDeel het met uw vrienden!


Meer Blog

Hoe weet ik welke fiets bij mij past?

Op het moment dat u het besluit neemt een nieuwe fiets aan te schaffen, volgt vrijwel direct de vraag welke fiets het beste bij u past. Er zijn tegenwoordig ontelbare mogelijkheden om uit te kiezen en soms is het moeilijk door de bomen het bos te zien. Wordt het een stadsfiets, een transportfiets of een moederfiets misschien? Wordt het een fiets voor sportieve uitjes of eentje om wedstrijden mee te kunnen rijden? En gaat u voor een fiets met of zonder trapondersteuning? Al met al koopt u een nieuwe fiets niet zomaar. Om u te helpen bij een juiste keuze, leest u hier een drietal vragen die u uzelf kunt stellen en die een definitief besluit eenvoudiger maken.

Een fiets van Pelders tweewielers

Bent u op zoek naar een nieuwe of naar een tweedehands fiets of wilt u er een paar dagen lekker tussenuit op een gehuurde mountainbike of elektrische fiets, dan doet u er verstandig aan eens langs te gaan bij Pelders Tweewielers in Drunen. De fietswinkel die gevestigd is dichtbij het mooiste natuurgebied van Nederland; de Loonse en Drunense duinen. Een meer dan fantastische fietslocatie, met uitgezette fiets- en mountainbikepaden, waar u ongelooflijk zult genieten als u daar fietst.

Kosten ophalen & brengen fiets

Beste klant,

Gezien de steeds maar stijgende brandstofprijzen zijn wij genoodzaakt om voor het ophalen van uw fiets kosten in rekening te gaan brengen. 

Met ingang van 1 december 2021 bedragen de kosten voor het halen en brengen van uw fiets € 4.50 per rit, in een straal van 15 km. Buiten deze straal hanteren we een toeslag van € 0.25 per km.

We hopen op uw begrip.


Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  08.30- 18.30
Woensdag:  08.30- 18.30
Donderdag:  08.30- 18.30
Vrijdag:  08.30- 18.30
Zaterdag:  08.30- 17.00
Zondag:  Gesloten
 

Conform de huidige covid- richtlijnen is onze winkel en werkplaats vanaf 17 uur gesloten . Deze openingstijden gelden zolang de overheid deze maatregelen hanteert. Wij vragen hiervoor uw begrip!

 


Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook


Financiering