Hoe weet ik welke fiets bij mij past?

Op het moment dat u het besluit neemt een nieuwe fiets aan te schaffen, volgt vrijwel direct de vraag welke fiets het beste bij u past. Er zijn tegenwoordig ontelbare mogelijkheden om uit te kiezen en soms is het moeilijk door de bomen het bos te zien. Wordt het een stadsfiets, een transportfiets of een moederfiets misschien? Wordt het een fiets voor sportieve uitjes of eentje om wedstrijden mee te kunnen rijden? En gaat u voor een fiets met of zonder trapondersteuning? Al met al koopt u een nieuwe fiets niet zomaar. Om u te helpen bij een juiste keuze, leest u hier een drietal vragen die u uzelf kunt stellen en die een definitief besluit eenvoudiger maken.


Hoe weet ik welke fiets bij mij past?


Hoe bepaal ik welke fiets bij mij past?

Om te beginnen is het verstandig in kaart te brengen waarvoor u uw nieuwe fiets wilt gaan gebruiken. Is hij bedoeld voor korte ritjes, zoals voor boodschappen, de kinderen naar school brengen en/of voor woon- werkverkeer of gaat u de fiets gebruiken voor lange fietstochten of om in de bossen te mountainbiken? Hebt u uw gebruik duidelijk in beeld, dan maakt dit de keuze van uw fiets al een stuk eenvoudiger.

 

Welke fiets past bij welk gebruik?

Als u voornamelijk in de stad of in het dorp gaat fietsen en uw fiets dus met name als ‘vervoersmiddel’ gebruikt, dan spelen stevigheid en comfort een belangrijke rol. Het ligt dan ook voor de hand te kiezen voor een stadsfiets of een transportfiets. Gaat u er lange afstanden mee afleggen, dan is er keus uit speciale vakantie- of trekkingsfietsen. Deze zijn voornamelijk gericht op comfort. Mountainbikes en racefietsen zijn puur bedoeld om sportieve prestaties mee te leveren, boodschappen gaat u hier niet zo snel mee doen.

 

Waar moet ik op letten bij het kopen van een fiets?

Naast de aanschaf van de fiets zelf moet u ook nadenken over de accessoires die zeker niet mogen ontbreken. Denk aan een mogelijkheid om uw tas of boodschappen op te bergen, zoals een fietsmand of een fietstas. Of aan een grotere accu om uw actieradius te vergroten als u er een dagje op uit trekt. Wilt u uw hond misschien wel meenemen op uw fietstochten? Dan is een hondenkar een uitkomst! Bereken ook vooraf uw framemaat, bent u klein of juist wat langer dan gemiddeld en bij welke instap voelt u u prettig?

 

Hebt u deskundig advies nodig bij uw keuze voor de juiste fiets? Bij Adriaan Pelders in Waalwijk staan we direct voor u klaar.


TerugDeel het met uw vrienden!


Meer Blog

CORONA UPDATE

Wij helpen u graag op afspraak en online Beste klant, Yess!! onze deuren mogen weer een klein stukje open! U kon al terecht voor reparaties aan de fiets en het afhalen van bestellingen. Nu mag u ook weer op afspraak komen kijken voor fietsen, onderdelen en asseccoires. Uiteraard gaat dit alles volgens de richtlijnen van het RIVM. Online winkelen blijft natuurlijk ook beschikbaar evenals het plannen van een reparatie in onze reparatieplanner. Bel of mail ons voor een afspraak! Telefoonnummer 0416-666580 e-mail: info@pelders-tweewielers.nl

Een fiets van Pelders tweewielers

Bent u op zoek naar een nieuwe of naar een tweedehands fiets of wilt u er een paar dagen lekker tussenuit op een gehuurde mountainbike of elektrische fiets, dan doet u er verstandig aan eens langs te gaan bij Pelders Tweewielers in Drunen. De fietswinkel die gevestigd is dichtbij het mooiste natuurgebied van Nederland; de Loonse en Drunense duinen. Een meer dan fantastische fietslocatie, met uitgezette fiets- en mountainbikepaden, waar u ongelooflijk zult genieten als u daar fietst.

Een fiets huren

Nederland is een prachtig land en de beste manier om dit te ontdekken, is per fiets. Door het hele land liggen uitgestrekte fietsroutes, die het mogelijk maken op plekken te komen waar je met de auto niet komen mag en met het zonnetje op de schouders, geeft fietsen het ultieme gevoel van vrijheid. Of je dat nu alleen doet, met zn tween of met het hele gezin. Zo af en toe eens een keertje op een zondagmiddag, of meerdere dagen achter elkaar tijdens een vakantie. Nu kunt u natuurlijk zelf fietsen meenemen, maar dit is best een heel gedoe en het is vaak een stuk gemakkelijker om lokaal een fiets te huren en zo de omgeving te verkennen.

Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  08.30- 18.30
Woensdag:  08.30- 18.30
Donderdag:  08.30- 18.30
Vrijdag:  08.30- 18.30
Zaterdag:  08.30- 17.00
Zondag:  Gesloten
 


Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook


Financiering