Hoe weet ik welke fiets bij mij past?

Op het moment dat u het besluit neemt een nieuwe fiets aan te schaffen, volgt vrijwel direct de vraag welke fiets het beste bij u past. Er zijn tegenwoordig ontelbare mogelijkheden om uit te kiezen en soms is het moeilijk door de bomen het bos te zien. Wordt het een stadsfiets, een transportfiets of een moederfiets misschien? Wordt het een fiets voor sportieve uitjes of eentje om wedstrijden mee te kunnen rijden? En gaat u voor een fiets met of zonder trapondersteuning? Al met al koopt u een nieuwe fiets niet zomaar. Om u te helpen bij een juiste keuze, leest u hier een drietal vragen die u uzelf kunt stellen en die een definitief besluit eenvoudiger maken.


Hoe weet ik welke fiets bij mij past?


Hoe bepaal ik welke fiets bij mij past?

Om te beginnen is het verstandig in kaart te brengen waarvoor u uw nieuwe fiets wilt gaan gebruiken. Is hij bedoeld voor korte ritjes, zoals voor boodschappen, de kinderen naar school brengen en/of voor woon- werkverkeer of gaat u de fiets gebruiken voor lange fietstochten of om in de bossen te mountainbiken? Hebt u uw gebruik duidelijk in beeld, dan maakt dit de keuze van uw fiets al een stuk eenvoudiger.

 

Welke fiets past bij welk gebruik?

Als u voornamelijk in de stad of in het dorp gaat fietsen en uw fiets dus met name als ‘vervoersmiddel’ gebruikt, dan spelen stevigheid en comfort een belangrijke rol. Het ligt dan ook voor de hand te kiezen voor een stadsfiets of een transportfiets. Gaat u er lange afstanden mee afleggen, dan is er keus uit speciale vakantie- of trekkingsfietsen. Deze zijn voornamelijk gericht op comfort. Mountainbikes en racefietsen zijn puur bedoeld om sportieve prestaties mee te leveren, boodschappen gaat u hier niet zo snel mee doen.

 

Waar moet ik op letten bij het kopen van een fiets?

Naast de aanschaf van de fiets zelf moet u ook nadenken over de accessoires die zeker niet mogen ontbreken. Denk aan een mogelijkheid om uw tas of boodschappen op te bergen, zoals een fietsmand of een fietstas. Of aan een grotere accu om uw actieradius te vergroten als u er een dagje op uit trekt. Wilt u uw hond misschien wel meenemen op uw fietstochten? Dan is een hondenkar een uitkomst! Bereken ook vooraf uw framemaat, bent u klein of juist wat langer dan gemiddeld en bij welke instap voelt u u prettig?

 

Hebt u deskundig advies nodig bij uw keuze voor de juiste fiets? Bij Adriaan Pelders in Drunen staan we direct voor u klaar.


TerugDeel het met uw vrienden!


Meer Blog

Fietsroutes in Drunen en omgeving

Wat is er mooier dan fietsend de Langstraat, gelegen midden in het Hart van Brabant te ontdekken? Dit gebied omvat onder meer Heusden, Loon op Zand, Drunen en Waalwijk en is een van de mooiste streken in Nederland, met zowel water en dijken, als kleigrond en ook stuifzand. De Loonse- en Drunense Duinen is zelfs een van de meest uitgestrekte stuifzandgebieden van West-Europa met een oppervlakte van maar liefst 7.000 voetbalvelden. In de Langstraat zijn vele bijzondere fietsroutes uitgezet en we zetten er drie voor u op een rijtje.

Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  08.30- 18.30
Woensdag:  08.30- 18.30
Donderdag:  08.30- 18.30
Vrijdag:  08.30- 18.30
Zaterdag:  08.30- 17.00
Zondag:  Gesloten
 

Conform de huidige covid- richtlijnen is onze winkel en werkplaats vanaf 17 uur gesloten . Deze openingstijden gelden zolang de overheid deze maatregelen hanteert. Wij vragen hiervoor uw begrip!

 


Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook


Financiering