Fietsroutes in Drunen en omgeving

Wat is er mooier dan fietsend de Langstraat, gelegen midden in het Hart van Brabant te ontdekken? Dit gebied omvat onder meer Heusden, Loon op Zand, Drunen en Waalwijk en is een van de mooiste streken in Nederland, met zowel water en dijken, als kleigrond en ook stuifzand. De Loonse- en Drunense Duinen is zelfs een van de meest uitgestrekte stuifzandgebieden van West-Europa met een oppervlakte van maar liefst 7.000 voetbalvelden. In de Langstraat zijn vele bijzondere fietsroutes uitgezet en we zetten er drie voor u op een rijtje.


Fietsroutes in Drunen en omgeving


Fietsroute Proef en voel geschiedenis

De eerste fietsroute die we u aanbevelen, is een route van ongeveer 60 kilometer. De route voert langs Kasteel Ammersoyen, een omstreeks 1300 gebouwde waterburcht waar u een bijzondere collectie van grachtvondsten kunt bekijken. Ook fietst u door het natuurgebied de Moerputten; een laagvenmoeras dat doorsneden wordt door een ijzeren brug en door de Loonse- en Drunense Duinen. Dit stuifzandgebied doet ongetwijfeld denken aan de Sahara. Onderweg komt u ook langs talloze gelegenheden waar u kunt genieten van de Bourgondische inslag van deze streek.

Fietsroute Brabantse sprookjes

Iedereen kent ze wel de Brabantse sprookjes, waarvan er een aantal terug te vinden zijn in de Efteling, die ook op deze route ligt. Combineer een bezoek eens met de 40 kilometer lange fietsroute langs nog meer van deze sprookjes. Laat u meeslepen door de verhalen over dansende katten in de Duinen en bekijk in Waalwijk de voetstappen van de reus die zijn laars kwijt was. Ze staan in de vijvers aan de Oostkant van de stad. In Kasteel Loon op Zand, ook wel het Witte Kasteel genoemd vindt u een prachtige Bed en Breakfast, de ideale uitvalsbasis voor een meerdaags bezoek aan de Langstraat.

Designroute Den Bosch en Heusden

De Designroute die voert langs diverse plekken waar het bruist van de creativiteit heeft, net als route 2, een lengte van ongeveer 40 kilometer. Fietst u deze route, neem dan eens een kijkje bij het WerkWarenHuis; de roze fabriek aan de Tramkade in Den Bosch. En bezoek in Heusden een of meer van de vele ateliers, zoals die van een parfummaker, een kaarsenmaker of die van de stadsrestaurator. Heusden is als vestingstadje sowieso een bezoekje waard, met zijn eeuwenoude panden, een prachtige haven en vele restaurantjes waar het goed toeven is.

Verhuur en Lease

Als u de Langstraat per fiets wilt ontdekken, maar u beschikt zelf niet over een goede fiets, huur dan een stadsfiets, elektrische fiets of mountainbike bij Pelders tweewielers in Drunen. U kunt bij ons fietsen huren voor een dag, maar ook voor langere tijd en u reserveert eenvoudig via onze website. Naast verhuur, kunt u bij ons ook een fiets leasen. Ideaal als u lang gebruik wilt maken van een fiets en geen omkijken wilt hebben naar onderhoud en verzekering. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden, we vertellen ze u graag.


TerugDeel het met uw vrienden!


Overige blogs

Fiets naar het werk en bespaar Ä1.500,- per jaar

Met het vervallen van het thuiswerk-advies keert Nederland massaal terug naar kantoor, maar door de stijging van de huidige brandstofprijzen is de auto een steeds minder aantrekkelijk vervoersmiddel. Vandaar dat het steeds interessanter wordt naar het werk te gaan met een fiets of e-bike. Cortina heeft een leuke tool ontwikkeld waarmee je de besparing ten opzichte van de auto inzichtelijk kunt maken.

Tips voor het veilig gebruiken van een fietshelm.

Jaarlijks gebeuren er veel ongelukken onder fietsers met hersenletsel als gevolg. Het dragen van een fietshelm verkleint de kans op hersenletsel met 60%. Wij bieden helmen voor iedereen, voor jong en oud, amateur tot prof, en de fietser die dagelijks naar het werk of school fietst.

Veilig op de fiets met Bobike

Bobike ontwikkelt, ontwerpt en produceert al fietszitjes sinds 1978. De kans is dus zeer aanwezig dat je zelf vroeger ook in een Bobike zitje vervoerd bent. De fietszitjes van Bobike worden ontworpen in Nederland, geproduceerd in Europa en kenmerken zich door een stijlvol, fris ontwerp dat perfect aansluit bij de huidige fietstrends. De fietszitjes van Bobike sleepten dan ook al diverse awards in de wacht waaronder een IF Design Award voor de Bobike Exclusive.

Onderscheidend in looks en rijgedrag

Huyser fietsen bij Pelders Tweewielers

Diefstal e-bikes met 75 procent gestegen

Het aantal aangiften van diefstallen van elektrische fietsen is de afgelopen 2 jaar met 75 procent gestegen. Vorig jaar werden 22.593 aangiften gedaan. De meeste diefstallen vonden op straat plaats, maar ook uit woningen, schuren en andere gebouwen werden e-bikes gestolen, ruim 1900 stuks (!)

ENRA wijzigingen per 1 april

Het nieuwe seizoen begint met wijzigingen van de producten van ENRA. Lees hieronder de belangrijkste wijzigingen.

Welke fietsonderdelen slijten snel?

Je fiets heeft, net als andere gebruiksvoorwerpen, soms een beetje extra liefde nodig. Bewegende onderdelen van de fiets slijten vaak sneller dan de rest en dat is ook niet altijd zichtbaar. Welke onderdelen moet je in de gaten houden?

E-Bike accu-tips

Om zo lang mogelijk van uw accu gebruik te kunnen maken, geven wij u een paar handige tips. De levensduur van de accu wordt mede bepaald door de manier waarop de accu gebruikt wordt. Hier kunt u dus uw voordeel mee doen.

Schwalbe Marathon Plus banden voor fiets en e-bike

Marathon Plus banden zijn wereldwijd de enige banden die zich onplatbaar mogen noemen. Dit komt door hun unieke gepatenteerde anti-leklaag. Bovendien maken ze indruk door hun lange levensduur, dynamisch rijgedrag en andere voordelen. Marathon Plus banden zijn exclusieve banden van Schwalbe.

Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook


Financiering

Shimano Service Center